25 Şubat 2023 Cumartesi

Hizmetçi - Nita Prose


Alışılmışın dışında, tahminlerin ötesinde, değişik bir kitapla geldim bugün. Cinayet romanı desek, tam değil. Gerilim desek, tam olarak o da değil. Tanımlaması o kadar zor ki... Her şeyden var.
Otelde yaptığı işe çok önem veren ve tabiri caizse işleri kusursuz yapan, saf ve ölen nicesine çol bağlı olan, başka da kimsesi olmayan Molly. Molly'i nasıl tanımlayabilirim bilmiyorum ama o eksik yanlarına sımsıkı sarılmak istedim hep okurken. Onun o saf, iyi niyetli ve kirlenmemiş kalbi çok tatlıydı.

Ancak...

Temizliğini yaptığı ve odada sürekli kalan Black ailesinden Bay Black'i yatakta ölmüş/öldürülmüş bulan Molly olayın şaşkınlığı ile hemen otel yetkililerine haber verir. Eşi Giselle ile içten içe bir bağ kuran Molly onun adına da üzülür ama bir yandan da zorbalık görmeyecek olmasına sevinir. Peki bu cinayet Molly'nin üzerine nasıl ve neden dönüyor? Bunun en güzel cevabı sanırım önyargılar... Sosyal anlamda pasif, çekingen insanlar şüpheli durumlarda sdçenekler arasında ilk sıralarda yer alır. Doğru bir tez olmamakla birlikte ne yazık ki olan budur. Öte yandan Molly ile cinayetin bir ilişkisi yoksa cinayetin suçlusu kimdi? Ve ya Regency otelinde yaşanan bu ölüm sadece doğal bir ölüm müydü? der size tavsiye olarak bırakırım. Özellikle son 50 sayfa su gibi akıııııp gidiyor. Okuyun ve okutun derim!🌼📚




Sevgiler,
Zencefilly

0 Yorumlar:

Yorum Gönder