25 Şubat 2023 Cumartesi

İtiraf - Colleen Hoover

Herkese selaaaam! 
Biliyorsunuz her okuduğum kitaptan ziyade en sevdiklerimi burada paylaşıyorum, zaten halihazırda instagram üzerinden tüm kitapları paylaşıyorum, burada buna tekrar gerek var mı diye düşünüp burada en sevdiklerimi, beni etkileyenleri toplamayı düşündüm. Ay Sonu Okuma Raporlarında zaten o aya ait tüm kitaplara yer veriyorum.

Colleen Hoover deyince bende akan sular duruyor. Yazarı çok sevdiğim bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine okumaya başladık, geldiğimiz noktada bir Co-Ho Fan oluverdik... :) Bu işler böyle oluyor sanırım. Benim bugüne dek okuyup beğenmediğim bir kitabı olmadı yazarın ama hepsinden ayrı çok beğendiğim kitabı sanırım İtiraf oldu. Çok derin, çok etkileyici ve muazzam sürükleyici bulduğum bir kitap oldu.

Hayatına bir şekilde devam etmeye çalışan Auburn 16 yaşında sevgilisini kanserden kaybeder ve bunun ardından kısa süre içerisinde de hamile olduğunu öğrenir. Bu durumda kendisini kimsenin desteklemediğini düşünen Auburn Adam'ın annesinin çocuğa istediği zaman görmesi şartıyla bakmayı teklif eder ve bu şekilde velayeti Auburn'den alır. 
Fakat Auburn'ün hayatına devam etmesini içten içe kabullenemeyen aileden son atağı ise Adam'ın abisi yapar ki bu bölümleri okurken kalbime ağrılar saplandı. Bir erkeğin ya da kadının, kim olursa olsun bir anneyi çocuk üzerinden vurmasına tahammül dahi edemezken bir de başımıza pervasız bir adam atakları çıkıyor... Tüm mesele Owen ile Auburn arasında gelişen duygusal ilişkiydi aslında. Bunu kabullenemeyen ikili (büyükanne ve amca) Auburn'ün üzerine ayrı, Owen'ın üzerine ayrı oynamaya başlarlar ancak geç de olsa adalet bir şekilde yerini bulur ve taşlar yerine oturmaya başlar. 

Auburn'ün o ilk kez ayağa kalkarak hayata meydan okumasına yardımcı olan annelik duygusunu okumak çooook güzeldi. Bir annenin evladı için ne kadar gözlerini karartabileceğini de okumuş olduk. Öte yandan Owen'ın o yumuşak, pamuk kalbi de gerçekten çok tatlıydı. Ben onu hep minik adamla çadır içindeki haliyle hatırlayacağım. Kitabı ne zaman görsem gözümde canlanan manzara bu... :) 

Kitabın adı, itiraf, yazar Colleen Hoover'a isimsiz gelen itiraflardan oluşuyor. Bunu çok güzel bir şekilde kitaba da uyarlamış aslında yazar ama bu acı ve dehşet verici gerçeklerin dünyanın her yerinde yaşandığını, kötülüğün bölgesel değil, insansal bir sorun olduğunu bir kez daha hatırlatmış oldu... Bunlar gerçekten yaşanabiliyor mu? diye sorgularken buluyorsunuz kendinizi...
Eh, tavsiyemdir. 
Koskoca bir tavsiye! ^^ Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar diliyorum.





Sevgiler,
Zencefilly

0 Yorumlar:

Yorum Gönder