19 Şubat 2023 Pazar

Film Tavsiyesi: Oksijen



Herkese merhaba! <3

Hali hazırda sıcağı sıcağına anlatmayı istediğim bir filmle geldim size bu akşam, Netflix 2021 orjinal yapımı bir film. Netflix yapımı deyince şöyle bir duruyor olsam da bu film gerçekten izlediğim ''en iyi'' Netflix yapımlarından mıydı diye sorsanız kesinlikle evet derdim. Hemen başlıyorum o halde, sıkı duruuun! 

Bir kapsülün içinde uyanan, kim olduğunu bilmeyen, başına gelenlerden habersiz bir kadının uyutuluşunun son bulmasıyla, uyanmasıyla başlıyoruz filme. Kadının ismi Elizabeth (Liz) olsa da bunu bile ilerleyen dakikalarda göreceğiz çünkü Liz uyandığında hiçbir şey hatırlamamaktadır. Ufak tefek kesitler görmeye ve olayları çözmeye başlayan Liz kendisine tanımlı olan otomatik akıllı asistan ile işin içinden çıkmaya çalışsa da hep bir yerlerde tıkanıp kalacaktır... Hatırladığı anılar hep kesik kesik ve yarımdır. Öte yandan kapsülün içerisindeki oksijen seviyesi de giderek düşmektedir ve bu yüzden o kapsülden çıkmanın bir yolunu bulmak zorundadır. Peki bunu başarabilecek midir? Basit bir evet diyemem, öyle olsaydı çok tahmini mümkün bir son derdim, gerçekten farklı bir sonu vardı. 

Öte yandan görünende 4 oyuncu olsa da aslında başrolde Elizabeth tek başına küçücük bir kapsülün içinde harikalar yaratıyor. 1saat 40dakika boyunca tek bir alanda izleyenleri sıkmadan böyle bir filmi çekebilmek yetenek işidir, ne derseniz deyin. Mekan yok, yardımcı oyuncu dahi yok neredeyse... Tek karakterle bir film boyu baş başa kalmak ve karşı tarafı akıştan koparmamak çok zordur. Ama ne yalan söyleyeyim bizde su gibi aktı gitti film. Ne zamanın nasıl geçtiğini anladık ne de sıkılmak geldi aklımıza. Gerçekten çok güzeldi. Bilim kurgu ve gerilim karışımı bir şey olsun ama çok da uzun olmasın derseniz eğer gönül rahatlığı ile tavsiye ederim! 





Sevgiler,
Zencefilly


*Kaynakça: görsel teachersrota 'dan alınmıştır.

2 Yorumlar:

  1. Bilim kurgu filmlerini çok seviyorum ama bunu görmemişim, bakacağım mutlaka :)

    YanıtlaSil
  2. Oooo bu yorum karşısında bayağı bir merakım uyandı açıkçası.

    YanıtlaSil