13 Nisan 2023 Perşembe

En İyi 3 Gerilim Kitabı


Rutin okumaların arasına gerilim kitapları katmaya bayılıyorum, özellikle sonu sürekli hedefi değiştirip duruyorsa ve son sayfaya kadar da tüm ketumluğu ile kendini okutuyorsa benim için bundan daha iyisi yoktur. Son dönemlerde okuduğum en iyi 3 kitabı kitaplığımdan seçtim ve yazmak üzere bilgisayarımın başına oturdum. Neden mi? Çünkü muazzamlardı.


Verity -Colleen Hoover
Colleen Hoover biraz daha romantik türlerde dolaşıyor olsa da çok iyi bir gizem kitabı yazabildiğini Verity kitabıyla kanıtlamış oldu diye düşünüyorum. Anca bu denli keskin ve gerçekçi bir zeka Verity gibi bir karakteri ortaya koyabilirdi. İnsanı gerim gerim geren, bir sayfa sonra nelerin okuyucuyu beklediğine dair en ufak ipucu vermeyen kitaplardan birisiydi benim için. Gerçekten çok çok ama çok güzeldi.


Kitapta maddi anlamda sorunları olan Lowen'ın kaza sonrası romanını tamamlayacak durumda olmayan Verity'e ait romanı tamamlama teklifini kabul etmesiyle başlayan tüyler ürpertici serüveni okuyoruz. Verity'nin eşi Jeremy'den çok iyi bir ödeme alacak olan Lowen burada beklediğinden çok farklı, kirli sırlarla karşı karşıya gelecektir. Bu sırlar da sizi okurken gerim gerim germek için biçilmiş bir kaftan diyebilirim. Okuyun :) Pişman olmayacaksınız!


Ne Yaptığını Biliyorum - Alice Feeney
Okuduğum çarpıcı, gerilim yüklü kitaplardan biri de sanırım buydu; Ne Yaptığını Biliyorum. Bir cinayet insanlar arasında gizli kaldığı düşünülen sırları gün yüzüne nasıl bir tokat gibi vurur, insanlar sevdikleri için ne kadar ileri gidebilir ve bu uğurda mücadele edebilir, bunun kanıtı kesinlikle bu kitaptı. En iyi gerilim, polisiye kitapları sorulduğunda hiç tereddüt etmeden ilk sıralarda adını vereceğim kitaplardan birisiydi benim için. Eğer gerilim yüklü, son sayfaya kadar binlerce kez teorinizi değiştirmenize sebep olacak ve sonunda tahmininizin gerçeğe yakın dahi olmadığını göreceğiniz bir kitap arıyorsanız, buldunuz! :)


Yanlış Yer Yanlış Zaman - Gillian McAllister
En son okuduğum kitap olan Yanlış Yer Yanlış Zaman aynı zamanda okuma kulübümüzün ilk kitabıydı. Defalarca iyi ki okudum dediğim, çok değişik bir kitaptı. Cinayet ile başlayan kitabın evrilişi ve varış noktası itibariyle daha önce hiç okumadığım bir tür olması benim ilgimi çok çekti. Şöyle ki oğlunun bir cinayete karışması üzerine ne yapacağını bilemeyen çaresiz anne Jen ertesi gün aslında bir önceki güne uyanır. Sonra önceki, yine önceki derken sürekli geriye doğru gitmeye başlar ve kısa süre içerisinde olanları öğrenmek adına bu çemberin içinde olduğunu idrak ederek olaylara daha dikkatli bakmaya başlar. Bu şekilde olası cinayeti de önleyeceğine inanan Jen gözlerini dört açarak yaşadığı hayatı aslında yeniden yaşar ve değiştirilmesi gereken yerleri bulmaya çalışır. Bu süreçte fikir ve teorileriniz muhtemelen tutmayacaktır çünkü yazar tüm sırrı nerdeyse son sayfaya saklamış. Kitabın ortalarında olayı öğrendim sandım, bu inancım 1 sayfa sürdü :) Varın gerisini siz hesap edin. Özetle gerçekten çok başarılı bir şekilde kurgulanmış ve farklı bir anlatım tekniği seçilmiş kitabı canı gönülden herkese taviye ederim! ^^





Sevgiler,
Zencefilly



3 Yorumlar: