30 Haziran 2023 Cuma

Kurban Bayramı #2023

''Ah nerede o eski bayramlar?'' 


Ne kadar klişe bir giriş oldu, değil mi? 20'li yaşlarımın başında bu sözü duyunca 'ne var ki şimdiki bayramlarda?' diye göz devirirdim. Ama yaş ilerleyince (ayyyy yaşlandım!) , seneler geçince ve bayramlara bakınca bunu ben de demeye başladım. Aslında bu zamanın akışı, teknoloji gibi durumlara bağlansa da bu yeterli bir sebep gibi gelmiyor bana. Mesela önceden bayramlar tatile kaçmak için değil, ailelerle bir araya gelmek içindi. Şimdi bakıyorsun, aile ilişkileri hep dağınık, hep karmaşık. İnsanlar ya zorla gidiyor ziyaretlere, ya da hiç gitmiyor. Tatiller tıka basa dolu, evler bomboş. Mezarlıklar bile öyle aman aman kalabalık değil bu arada... Aile içi sorunlar o zaman da vardı ama sanırım o dönemlerde daha sabırlı, daha anlayışlıydık. Bilmiyorum... Fakat bildiğim şu ki; eski bayramlar gerçekten yok... 

Benim bayramda gidecek pek kimsem yoktu, o yüzden gitsek mi gitmesek mi diye bir ikilemde de kalmadım doğal olarak. Ancak olsaydı, ki çok isterdim, koşa koşa giderdim çünkü ben masalara sığmayan bayram sofralarında büyüdüm. Eh, halime şükür. Sağlıklıyız, mutluyuz, evimizde yüreğimiz ferah... Bu da yetiyor bize. 
Özetle herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun. Allah nice sağlıkla ve huzurla bayramlar görmek, geçirmek nasip olsun. 

Bayramınız Mübarek Olsun! ~ 





Sevgiler,
Zencefilly

3 Yorumlar:

  1. evet yaa bayram akraba olayları eski gelenekler artık :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bayramları hiç sevmiyorum, bana üzüntüden başka bir şey vermiyor:( Genelde ağlıyorum bayramda:(

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş bayramınız mübarek olsun.
    Birde çocuk gözüyle bayramlar çok şey ifade ediyordu bence. Biz gittik kayınvalimlere ama bana bişey ifade etmeyen bayram ziyareti oğlum için dünyaya bedeldi. Büyüdükçe belki de anlamını kayıp ediyor bazı şeyler.

    YanıtlaSil