1 Temmuz 2023 Cumartesi

Film Tavsiyesi: 1917

Bugün henüz bitirdiğim ve sıcağı sıcağına da yazmak için geldiğim bir filmden bahsedeceğim. Evet, 1917. 
I. Dünya Savaşı dönemine ait, birden fazla dalda Oscar ödülü almış, az ama öz muhteşem oyuncu kadrosu olan, hatta sonlara doğru şahane bir Benedict Cumberbatch selamı aldığınız muazzam bir film. 

İki kıdemsiz Britanya askerinin imkansız gibi görünen bir haberi başka cephedeki komutana iletmesi gereken arkadaşın hikâyesini konu alıyor. Alman ordularına yakalanmadan ve tuzağa düşmeden hayatta kalarak cepheye ulaşmaları gerekiyor fakat bir şey çok açık; risk çok ama çok fazla. 
Buna rağmen var güçleriyle devam etmeye direnen askerlerden birinin çok daha kişisel sebebi vardır bu riski göze almasının. Eğer haberi diğer cepheye ulaştıramazlarsa Blake'in abisinin de içlerinde olduğu ordu Almanlar'ın tuzağına düşecek ve gafil avlanacaklardır. 

Bence ufak tefek göze çarpan sahneler dışında film gerçekten çok güzeldi. Yakın mesafede iki askerde koca koca silahlar varken birbirlerini kovalamaları ya da düşman asker üç beş adım öteden binlerce ateş edip bir tanesini bile isabet ettirememesi gibi akla yatmayan sahneler vardı elbette. Ancak genel olarak 2 saat boyunca'ne kadar kaldı bitmesine' dedirtmeyen, akıp giden bir filmdi. Güzel bir film izlemek isterseniz biz çok sevdik, tavsiye ederim.👌🏼



Kaynakça: görsel beyazperde'den alınmıştır. 




Sevgiler,
Zencefilly

2 Yorumlar:

  1. güzel filmdi ivit. bloglarda oscar tahminleri yapıyoruz bu filmi de o dönemde izlemiştik :)

    YanıtlaSil
  2. Çok ama çok güzel bir filmdir:)

    YanıtlaSil