29 Ağustos 2023 Salı

Özledim Buraları #Günlük2


 Herkese selam...
Okuyan, okuma listesine düştüğüm, özellikle yeni bir yazı var mı diye bakan herkese koskoca selam...
Aralık ayında yeni blog sayfası açıp geldiğim buralarda rutini oturtamadım. İlk etapta önceliği instagram hesabına verdim sanırım, orası istediğim gibi olunca da içimdeki o yazma özlemi dürtmeye başladı beni. Geçen ahretliğimle konuşurken ona da söyledim, ''blog camiasına bir kere alışmışsanız buralardan gitmek, yazmadan durmak münkün olmuyor'' diye. 
Sahiden de öyle, kürkçü dükkanı mesela... Öyle de özledim. Sanırım biraz da dengeyi nasıl tutturacak olmanın verdiği kararsızlık vardı içimde, blog ile eş zamanlı gitmesini istemiyorum çünkü ben zaten uzun ve detaylı olarak instagram sayfamda bahsediyorum kitaplardan. Aynı şeyi burada tekrar etmek istemedim. Burayı biraz daha içimden, benden bir parça olarak kullanmak istedim sanırım, yazı açımı biraz daha geniş tutacağım, gezdiğimde, gittiğim yerler hakkında da yazacağım. Bir yerde oturup dumanı tüten kahvemi içerken içimden geçenleri de. Artık bol bol buluşuruz diye düşünüyorum :) 

Özetle geri geldim. 
Bu kez gitmeyeceğim, istediğim her şeyi oturttum kafamda, artık daha rahat ve netim. En çok da blog yazılarını okumayı özledim. 

Benim en büyük sorunum uzun  soluklu hesaplar edinemiyor olmamdı. Yani bir süre kullandığım, güzel de rutin oturttuğum instagram / blog hesaplarının ya adlarını değiştirip duruyordum ya da kapatıp yeni hesaplar açıyordum. Tek sebebim de sıkılıyor olmam... Aslında daha doğrusu bir türlü yaptığım şey içime sinmiyordu. Neden bilmiyorum, bir şekilde beni ifade etmiyordu ya da. Mesela Aralık ayında açtım instagram hesabımı, o kadar mutluyum ki şimdi oralarda... 
Ben artık isim değiştirmem, hesaplarımı da öyle. Burada da artık hayalim olan hesaplarımın yıl dönümlerini kutlarız ^^ 

Bu arada ALES'e hazırlanıyorum. Kısmet olursa yüksek lisans yapmaya karar verdim. Aslında veriliş bakımından yeni bir karar değildi ancak pratiğe dökülme noktasında bir engele takılıyordu ve öylece kalıyordu. En sonunda bir sabah kalktım ve kitapları açıp çat diye soruların, konu anlatımlarının içine attım kendimi :) Hayırlısı olsun. Siyaset Bilimi ya da Sosyoloji istiyorum. İki alanı da hem çok seviyorum hem de tez konuları için çok keyifli fikirlerim var ancak net olarak rotamı çizmem için henüz vaktim var. Alternatif olarak bir fikir yok. Bu ikisinden biri olacak. Açıkçası neyi seçeceğimi de merak etmiyor değilim, göreceğiz :) İkisinin de istediği ALES puanı aynı, şuan bol bol alanları inceliyor, üzerine yazılar okuyorum ve bu bölümlerde yüksek lisans yapmış insanların tez/tez konularını inceliyorum. İnşallah bir gün gelip, ''Yüksek Lisans için kabul edildim!'' yazısı yazmak da nasip olur. 

Şimdilik bende durumlar böyle, artık buralardayım. Havalar da bir miktar sıcaklığını kaybederse işte o zaman her şey şahane olur. 

Çok sevgi, çok selam,




Sevgiler,
Zencefilly

5 Yorumlar:

  1. kolaylıklar sana başarılar :) çok iste ve olsun hadiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiimm, inşallah...🎉🎉

      Sil
  2. Hoşgeldin, belki de tam içine sinen olunca yıllarca durup gitmeyeceksindir. Denemeye devam. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dediğin gibi olur ... Benim de umudum o.💗

      Sil
  3. Hoş geldiiinnnn:))) Ve iyi ki geldinnn:))) Çok ama çoook sevindim, gitme tekrar:))) Ales için başarılar dilerim:)))) Kocaman öpüyorum:)))

    YanıtlaSil