4 Eylül 2023 Pazartesi

Sitcom Tavsiyesi #Part1



Herkese selam!
Yazması çok keyifli, yayınlamak için de sabırsızlandığım bir yazıyla geldim bugün. Tahminen 2-3 part halinde yayınlayacağım yazı izleyip çok sevdiğim sitcom'ların favori listesinden seçtiklerim olacak. Hepsi gerçekten bende izler bırakmış, görünce yüzümde istemsiz tebessüm oluşturmuş sitcom'lar. Yalnız bu kriterin 'kişisel zevkler' olduğunu unutmamak gerek... O zaman başlayalım!✍


1. The Big Bang Theory


Şüphesiz en sevdiğim sitcomların başında gelir. Sheldon Cooper gibi ileri zeka bir karakterin kendisine nazaran daha insani :) huyları olan ev arkadaşı Leonard Hofstadter üzerinden ilerleyen bir sitcom'un karakterleri de bir o kadar şahane. İlk zamanlar eleştirmenler tarafından ciddi bir eleştiriye maruz kalan bu sitcom aslında izleyiciler tarafından çok sevildi. Özellikle Sheldon karakteri ve sevgilisi Amy'nin ortaya koydukları karakter gerçekten takdire şayan.

Ben diziyi Amy'nin gelişiyle daha çok sevmiştim.


Dizide zeki, bilim insanları olmuş, başarılı tiplerin iç dünyalarını görmek de çok güzel. Onların sanal alem ve çizgi roman sevdalarını izlerken de büyük bir hayranlık hissetmiştim. Benim favori çiftim de kesinlikle Shamy espirisine takılmış olan Sheldon & Amy çifti kesinlikle. Güzel, sürekli güldüren ve aynı zamanda düşündüren bir şeyler arıyorsanız... Eskimeyen eskilerden olan The Big Bang Theory oldukça iyi bir alternarif.


2. How I Met Your Mother


Beni tanıyanlar bu diziyi neden ilk sıraya yazmadığımı soracaktır ve muhtemelen de Part-1'de yazdığım için bekledikleri bir hamle olmuştur. Gülümsediler bile bence :) Çünkü ben bu diziyi izlerken ve bitirdikten sonra ortalıkla uzun süre HIMYM diye dolaşmıştım. Barney Stinson karakterinin kankalık kitabının ülkemizde basılması sonucu 1 ve 2 olarak iki kitabını da aldım. Elbette keyifli ya da 'vaoooov' dedirten bir şey değildi. Benim gibi iflah olmaz HIMYM severler içindi bence ama olsun, baktıkça hala aaah aaah diyerek yad ediyorum :)


Bir arkadaş grubunu konu alan sitcom'un en belirgin özelliği her karakter tipinden bulunmasıydı. Misal sadakatli ve aşka çok inanan Lily ile daha çapkın ve her an her şey olabilir modunda takılan Robin, gerçek aşkı arayan ama bulamayan Ted ile çapkın ve asla bir günden fazla bir ilişkiye devam etmeyen Barney gibi... Ve en tatlısı da şüphesiz dünyanın en güzel seven adamlarından olan Marshall bence. Hepsine taş çıkartırdı. Aralarındaki o çılgın diyalog gerçekten izlenmeye değer. İkinci bir eskimeyen eski tavsiyesi olarak bırakmış olayım.


Ve hemen aşağıya da arkadaşlıklarını asla anlayamadığım ama buna rağmen bir araya geldiklerinde çok eğlenceli olan Ted&Barney karışımını ekliyorum :)


3. The Good Place


Geçen kış başladığım, beklentimin olmadığı ancak çok kısa sürede bitirdiğim sitcomlardan bir tanesi de The Good Place oldu. Gerçekten hem karakterlerin tamamını, hem neşeli diyalogları hem de çekimleri çoook hoşuma gitmişti. Bitmesine çok üzüldüğüm, keşke devam etseydi dediğim (ki bunu tüm favori sitcomlarım için söylüyorum ama neyse:) ) bir diğer yapım da buydu. Fantastik Komedi olarak geçen bu dizinin en güzel yanı da insanı gerçeklikten uzaklaştırmasıydı sanırım.


Oldukça bencil bir karakter olan Eleanor bir kaza sonucu hayatını kaybeder ve yanlışlık üzerine İyi Yer'e gider. Burada daha farklı ve daha iyi bir insan olmak gayesine düşen Eleanor hem arkadaşlar edinir hem de beklenmedik duygusal bir akıma kapılır. Bu sürecin içerisindeki o keyifli yolculuğa da 4 sezon eşlik ediyoruz. Bazı yerlerde gözler doldu, içler çekildi tabii ki :) Özellikle Chidi'nin hafıza sıfırlanması süreci gerçekten çok duygusal ve bir o kadar da tatlıydı. Eleanor karakterinin bencilliğine uzun süre kızamıyorsunuz, tam kızacak olsanız yine sizi güldürmeyi başarıyor. Henüz eskimemiş bu güzel sitcomu da izlenecekler listenize dahil ederseniz eminim ki asla pişman olmazsınız.



Kaynakça: Görseller Pinterest'ten alınmıştır.


Şimdilik bu kadar. 


DEVAMI ÇOK YAKINDA...





Sevgiler,
Zencefilly

17 Yorumlar:

  1. 3ünü de izlemiş olmam🌸🌸 özellikle The Good Place çok bilinmiyor ama inanılmaz komikti özellikle ilk iki sezona aşırı güldüm😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet Good Place çok popüler olmadı gibi... Ama hepsi de eğlenceliydi 🌸

      Sil
  2. 1 numara tamam da 2 numarayı ben hiç sevemedim yahu... :D

    YanıtlaSil
  3. The Big Bang Theory'i çok severim tekrar izlemek istediğim dizilerim arasındadır :D İçlerinden bi Good Place'yi izlemedim ama listemde izlerim bir gün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Big Bang gerçekten doyulmaz, çılgın bir şey benim için yiaaa ^^

      Sil
  4. Bunları izlemedim, en çok The Office seviyorum:))) Bir de Friends::)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar da Part-2'de gelecek, bu yazıyı seri yapacağım o yüzden bölümlere böldüm. Hazinem sonlarda :))

      Sil
  5. big bang ve how ı met benim de :) how ı met i iki tur izledim arada izliyorum yine big bang de öyle, good place en sevdiklerime girmedi :) en sevdiğim sitcomlar arasında mom var süper yaa üç nesil kadın :) on onbeş yıldır devam ediyor :) abishola var :) bunlar zaten big bang i yazan chuck lorrie dizileri :) internette eskilerden according to jim ve married with children da süfeer :) the office ingiliz versiyonu da öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin zula sağlammış gerçekten :) ama özellikle office gerçekten çok iyidir. ben zaten tr dublaj izlemem hiç, rezil etmekten başka işe yaramıyor :)

      Sil
  6. Bu diziler arasından en çok How I met your mother dizisini sevmiştim.. hala da açar bakarım arada. <3 :)

    YanıtlaSil
  7. The Big Bang en çok güldüğümdür :)

    YanıtlaSil
  8. Umutsuz Ev Kadınları sitcom değil ama müthiş bir komedi-dram dizisi :) tavsiye :)

    YanıtlaSil