27 Ekim 2023 Cuma

Duygu Emanet'in Yeni Kitabı Şifacının Kalbi Üzerine Röportaj


• Duygu merhaba, öncelikle röportaj davetimi kabul ettiğin için teşekkür ederim. Taptaze çıkmış ve yakın zamanda benimde elime geçen bir kitabın var. ''Şifacının Kalbi.'' Biraz bunun üzerine konuşalım isterim açıkçası... :)

D:Merhaba Melisa, röportaj teklifin ve bana bu fırsatı sunduğun için ben teşekkür ederim. :)

• Sorulara geçmeden önce kısaca kendinden bahsetmek ister misin? Kimdir Duygu Emanet? 

D:Ben Duygu. 1989 doğumluyum, mühendislik mezunuyum. Küçüklükten beri edebiyata düşkün olduğum için okumayı ve yazmayı seviyorum. Tekstil alanında kariyer hedeflediğim için çeşitli kurslara katıldım. Şu an çalışmıyorum.


• Kitap yazma fikri ortaya nasıl çıktı, seni harekete geçiren şey neydi?

D:Liseden beri kendi çapımda bir şeyler yazmayı seviyorum. Daha o zamanlardan kitap çıkarma konusunda hevesim vardı. Kendimi hazır hissettiğim bu dönemde somut adım atmaya karar verdim.


• Kitabını yazmak için nasıl bir ortama, duruma ihtiyaç duydun? En rahat nerede, ne zaman yazdın mesela?

Benim için daha kullanışlı olduğundan kitabı telefondan yazdım. Bu sayede aklıma bir şey geldiğinde anında çıkarıp yazabiliyor, not alabiliyordum. Tabii odaklanabilmek için ortamın sessiz olmasına ihtiyaç duyarım ama zaman hiç fark etmiyor bana. Günün herhangi bir saatinde yazabilirim.


• Kitaba devam kitabı düşünüyor musun? Yoksa yeni ve başka bir kitap yazmayı mı planlıyorsun?

D:Kitap sonlandığı için devamı gelmeyecek. Ancak kafamda yeni oluşturmaya başladığım bir fantastik seri var. Ona yoğunlaşmayı düşünüyorum.




• Kitabın türünü özellikle mi seçtin yoksa tamamen akışa göre mi ortaya çıktı?

D:Ben kolay kolay fantastik haricinde bir şey yazmam. O yüzden en rahat yazabildiğim ve hayal gücümü dilediğimce kullanabileceğim bu türden vazgeçemiyorum.


• Kitapta hayatından veya hayatındaki insanlardan esinlendiğin noktalar oldu mu?

D:Türü nedeniyle gerçek hayattan esinlendiğim kişiler olmadı ama ilham kaynağımı soracak olursan izlediğim animeler diyebilirim. Onlar sayesinde bakış açım gelişiyor ve değişik karakterler tasarlayabiliyorum.


• Örnek aldığın bir yazar var mı? Keşke .....gibi olsam dediğin bir ve ya birkaç yazar ismi paylaşır mısın bizimle?

D:İlgi alanım olan fantastik türünü yazan kişileri daha fazla örnek alıyorum kendime, Tolkien, R. A. Salvatore gibi... Elbette onlar gibi olmayı düşünmek abartılı bir ifade olur ama en azından kendi çapımda farklılıklar yapmayı deniyorum.

Duygu, umarım kitabının okuru çok olur ve nice güzel kitaplarını okuma fırsatı buluruz. Röportaja ayırdığın zaman ve değerli cevapların için çok teşekkür ederim! :)

D:Benim için keyifli bir sohbet oldu. İlgin için çok teşekkür ederim. :)



KİTABI SATIN ALMAK İÇİN LİNKLER;












9 Yorumlar:

  1. Tebrik ederim Duygu hanımın başarılarının devamını dilerim :)

    YanıtlaSil
  2. Çok keyifli oldu benim için teşekkür ederim. Soruları severek yanıtladım. 😊❤️🌺

    YanıtlaSil
  3. Duygucuğumu tekrar tebrik ederim. Kitabı sipariş ettim, merakla bekliyorum. Okuduktan sonra izlenimlerimi bolgda paylaşacağım. Kitap çıkarmak isteyenlere yol gösterici olması adına Duygu'dan yayınevine nasıl karar verdiğine dair bir paylaşım yapmasını da isterim ayrıca. Bu güzel röportaj için çok teşekkürler Zencefilly. Sevgiler, selamlar :))

    YanıtlaSil
  4. Fantastik türü benimde en favorilerim arasında olduğu için çok merak ediyorum kitabını ve okumayı dört gözle bekliyorum. Bence kendisini de küçümsememeli, neden bir gün Tolkien gibi olamasın ki? Hiç belli olmaz... Güzel, keyifli ropörtaj olmuş.

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler şekerleer :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Sibelcim. Umarım seversin. Daha biraz blogda bahsetmiştim yayınevleriyle ilgili süreçten. :)
    Zeynep ilginç ve desteğin için teşekkürler. Okuduğunda yorumunu merakla bekleyeceğim. :))
    Simyamist iyi dileklerin için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  7. Duygu'nun daha bir çok kitaplarını basıldığını göreceğiz biliyorum. :)

    YanıtlaSil
  8. Yaa mükemmel bir röportaj olmuş bu 😍😍 sorana da cevaplayana da teşekkürler 🐥 kitabı çok sevmiştim. Kendim ulaşabiliyor olsam bile yazarla böyle bir röportaja ihtiyacım varmış ✨

    YanıtlaSil