11 Şubat 2024 Pazar

Sımsıcak Bir Kasaba Hikayesi: Hometown Cha Cha Cha


Taptaze bitmiş, ardından kendine hayran bırakmış bir dizinin yorumuyla geldim. Diziyi izlemeden evvel okuduğum yorumlar beni tereddütte bıraktı, izlemesem mi diye diye başladım hatta. Konusuz olduğunu yazmıştı birçok kişi... Fakat şimdi diyorum ki iyi ki bırakmamışım izlemeyi! Öyle güzel, öyle sıcak, öyle huzur veren bir diziydi ki... 
görsel kaynakçası için tıklayın.

Toz pembe hayaller satmayan, gerçeklerden uzaklaşmayan; aşkı, nefreti, ayrılığı, özlemi, ölümü ve birçok farklı acıyı işlemeyi başarmış çok keyifli bir diziydi. Hikaye Gongjin adında bir sahil kasabasında geçiyor. Oldukça küçük, herkesin bir arada yaşadığı, farklı karakterlerin birbirlerine zaman içerisinde birbirine uyumunu konu alıyor. Öncelikle Gongjin gerçekte var mı diye merak ettim ki evet, varmış. Hatta haritalardan baktığımda her şeyin olduğu gibi durduğunu söyleyebilirim. O sahilin güzelliği, kasabanın küçüklüğü ve tatlılığı... Aslında bir esprisi yok kasabanın, hastane ve yakın zamana kadar diş hekiminin bile olmadığı bir yer düşünün. Ama böyle yerlerin ayrı bir havası oluyor ki bu havayı dizide hissetmek mümkündü!
görsel kaynakçası için tıklayınız.
Shin Min-a ve Kim Seon-ho başrollerde tek kelimeyle k u s u r s u z ! bir iş çıkartmış. Gamzeli çiftin uyumu ve o best couple halleri inanılmaz güzeldi. Tüm dizi boyunca sadece ve sadece ikisini izlesem asla sıkılmazdım. Onların göz göze gelişi, birbirlerini görmek için saatleri ve dakikaları saymaları... Ve Hye-Jin'in çok uzun süre Hong Du-sik'e Şef Hong diye hitap etmesi gerçekten çok ama çok güzeldi.

Beni en çok etkileyen yan karakterlerden biri de Gam-Ri oldu. Onun Hong Du-sik'i içten içe çok sevmesi ve aralarındaki o örtülü bağı en başından beri hep hissettim. Çocuğu tarafından hayal kırıklığına uğramasına rağmen bunu tamamen kalbine gömen ve sevgi dolu yüreğini herkesle paylaşan Gam-Ri'nin gidişi beni çok ama çok etkiledi. En başından beri nedense hissettim. Sanki hayat ona güzel bir son yazması için fırsat vermişti ve o da bunu kaçırmamıştı. Bu açıdan güzeldi ama bizim çifte kumruların düğünlerini görmesini istedim mi?
ÇOK!
Ayrıca yılların tecrübesini de üzerinde taşıyor, öyle belli ki. 86 yaşındaymış, tam bir tecrübe ve birikim oyunculuğu koymuş ortaya. Gam-ri sahnelerini izlemek benim için çok keyifliydi. 
Görsel kaynakçası için tıklayınız.
Genel olarak Kore yapımlarında çocuk oyuncular hep çok mu iyi, yoksa benim izlediklerimde mi böyle denk geldi bilmiyorum ama Ki Eun-Yoo nasıl bir çocuktu, anlamadım! Çocuk sanki oyuncu değil de, karakterin kendisiydi. Ailesinin ayrılmasının içerisinde biriktirdiği acıyı bir parkın köşesinde gözyaşları içerisinde dışa vuruşu beni öyle etkiledi ki... Hayranlıkla, şaşkınlıkla ve büyük bir heyecanla izledim. Ayrıca inanılmaz güzel, karakteristik ve sevimli bir yüzü var. Ona bakınca birkaç saniye içinde otomatik olarak tebessüm etmeye başlıyorsunuz. Öyle bir etki :) 
görsel kaynakçası için tıklayınız.

Sevemediğim karakter de olmadı değil. Neden bilmiyorum ama yaşadığı acı olaya rağmen Jo Nam-sook karakterine hiç ısınamadım. Yani her şeye karışan halleri mi desem, yüksek tonda sesi mi desem, tam tarif edemiyorum ama bir şekilde bağ kuramadım karakterle. Benim için olmasa da olur hükmündeydi aslında. Yeo Hwa-jeong yani bizim minik Yi-jun'un annesi de başta hiç sevmediğim bir karakter olacak izlenimi verdi. Duruşu, hareketleri çok soğuk geldi bana ama ne zaman kocasıyla olan döngüsü ve oğluyla olan bağı ön plana çıktı... O zaman sevmeye başladım. Çok bayılmadım ama benim için hoş bir ayrıntıydı dizide. Bo-ra bizim sevimli Yi-jun'un kankisi mi desem, yakın zamanın flörtü mü :) bilemedim ama o da tatlı bir kızdı. O saçlar neydi ama ya?! Neden yani? 
görsel kaynakçası için tıklayınız.
Dizi bittikten sonra içimde bir boşluk hissi oluştu. Devamı gelmeyecekmiş, finallemiş dizi. Gerçi bitti denecek bir sonu vardı. Uzatmak gereksiz olabilirdi, sırlar ve geçmiş ortaya çıktı, karakterler yerini buldu ve her şey yaşandı. Acı ve tatlı tüm duygular yüklendi! Yalnız benim takıldığım bir yer oldu, Hye-jin ve Du-sik düğünlerini neden görmedik biz? Yani biz onca bölümü izleyerek bu sonu hak etmedik mi, evet gelinlikle gördük, çekimlerine tanık olduk ama ben şahsen EVET kısmına şahitlik etmek çok istedim. Bu kısım benim için üzücü bir ayrıntıydı. Fakat Shi min-a ve Kim Seon-ho güzellikleri için yüzlerce kez iyi ki diyebilirim! Çok, çok, çok güzellerdi. 
Böyle içim açılsın ama hayatın gerçekliğinden de kopmasın derseniz kesinlikle tavsiye ederim!

2 Yorumlar:

  1. Kore dizilerine uzağım biraz, izleyemiyorum bir türlü🙃 Benden başka herkes çok seviyor😊

    YanıtlaSil
  2. Shin min-a sevdiğim oyunculardandır. Dizi güzeldi sıcak bir hikayesi vardı. Yazın güzel ve detaylı olmuş izleyecekler için güzel bilgilendirme olur. :)

    YanıtlaSil