27 Nisan 2024 Cumartesi

Okuyan Atölye Kitap Kulübü Kurduk!


İstanbul gibi bir şehirde büyümek, tüm sahafların kokusunu zamanında hissetmiş olmak, istediğin her an bir kitapçıya ulaşabiliyor olmak büyük bir nimet. Bunu bizzat küçük bir şehre taşınınca tecrübe ettiğimi söyleyebilirim. İnternet üzerinden alışverişin yaygınlaşması ile bu sorun ben ve benim gibi olanlar üzerindeki etkisini azaltmış olsa da kitap okumayı sevenler iyi bilir; o raflara dokunmanın, yeni çıkan kitapların arka kapaklarını okumanın bambaşka bir hissi vardır. Tüm bu ikilemlerin içerisinde yanlış hatırlamıyorsam 2017 yılında bir kitap hesabı açmış ve okuduğum kitapları anlatmaya başlamıştım. Aç, kapa, yeni hesaba geç derken çok düzensizdi ama bunu yaptığım süreçte çok keyif aldığım bir gerçekti. Bir kitap paylaşıyorsunuz, biri size soru soruyor veya aynı tarzda bir başka kitap öneriyor derken bir şekilde bir etkileşim akışı çıkıyor ortaya. Bu da gerçekten çok keyifli bir duygu. En son Aralık 2022'de açtım hesabımı, hala da devam ediyorum. Bu süreç benim için bambaşka yolculuklara çıkma fırsatı sundu. Yeni yazarlar, çeşitli türler, tahmin edilmeyen serüvenler... Bu nedenle hayatıma ve okumalarıma dokunmuş güzel insanların yanımda olduğu bir kitap kulübü kurdum. 


Mutluyum, heyecanlıyım ve birçok plan yapıyorum! Birçok farklı okumalar yapacağımız, farklı şehirlerden bir araya gelen ama ayda bir Zoom toplantıları da planladığımız bir kemik kadro oluşturmak istiyorum. Kalabalıklar değil de kaliteli bir temel oluşturmayı hedefliyorum. 


Kulübün en büyük avantajı, herkes istediği kitabı okuyabilecek. Bir kitabı zorunlu tutup haydi bunu okuyoruz demiyor kimse. Her ay bir yayınevi, yazar, kitap türü seçiyoruz ve bu seçime uygun olan bir kitabı okuyor herkes. Madem aynı kitabı okumuyor kimse, kulübün ne anlamı kaldı derseniz eğer...

Çok fark var. Şöyle ki herkes kendi okuduğu kitaptan ve yazardan bahsediyor. Kimilerine fikir, kimilerine yeni yazar keşfetme, kimilerine de önceden okuduğu ya da izlenim edindiği yazar/kitap hakkında yeni bir bakış açısı edinme fırsatı sunuyor bu durum. Ayrıca kitap fiyatları ve herkesin okuma listesi olduğu düşünülürse bu çok uzun vadeli ve çok daha rahat, samimi bir ortam oluşturmak için iyi bir fikir. Sohbetlerimizi, günlük bircok konu hakkinda iletişimimizi Telegram grubumuzdan sağlıyoruz. Dizi, film, kitap derken... Sohbet çok keyifli ve sıcak bir hâle geliyor. Umarım burada kulübün çok daha güzel, heyecanlı ve başarılı anlarını paylaşmak nasip olur. 


Hoşgeldin hayatımıza Okuyan Atölye! 📚


• eğer siz de kulübe katılmak ve okumalara, sohbetlere eşlik etmek isterseniz Instagram üzerinden @okuyanatolye sayfasına mesaj atabilir veya destek amaçlı takip edebilirsiniz.🤍 • 

5 Yorumlar:

  1. Madem öyle hem sana hoş geldin diyeyim, hem de kitap kulübüne :)
    Bol okumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. kolaylıklar başarılar sizeee :) ilgilenenlere söyleriiim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir düşünce, şimdiden hayırlı olsun:)

    YanıtlaSil
  4. hayırlı olsun, başarılarınız daim olsun

    YanıtlaSil
  5. Kulübün adını sevdim. Okuyan Atölye katılımcılarla kısa zamanda büyür inşallah. Hayırlı olsun diliyorum 💕

    YanıtlaSil