9 Mayıs 2024 Perşembe

Otizmden Dünyaya: Extra Ordinary Attorney Woo

 

                                    Görsel kaynağı için tıklayınız - Netflix

Extra ordinary Attorney Woo benim için çok özel bir dizi çünkü ilk k-drama deneyimim. Nasıl buldum, nasıl başladım hiç bilmiyorum ama daha iyi bir tercih olamazmış diyorum şimdi geriye dönüp bakınca. Karakterler, kurgu, akış, oyuncuların yeteneği derken zaten insan kapılıp gidiyor. Biraz da hayatın içerisinden ve gerçeklerden beslenen bir dizi olmasının da beğenmemde etkisi oldu tabii ki. Aynı zamanda farkındalık teması içeren dizi ve filmler daha bir dokunaklı oluyor. 

Otizmli bir avukat olan Woo gerçek sebebini bilmeden Hanbada hukuk bürosunda işe başlıyor. Otizmli olmasından dolayı davranışları ister istemez dikkat çekiyor. Kendi dünyasında farklılığı çok iyi analiz eden ancak bunu stabil bir noktada tutamayan harika bir karakter Woo. Sevgisi, merhameti ve duygusal kalbi inanılmaz güzel işlenmişti. Ancak şunu belirtmem gerekir ki k-drama bazında söylemiyorum ben Park Eun-bin kadar başarılı çoook az oyuncuya denk geldim. Kendisini bu diziyle tanıdığım için internetten gerçekten otizmli olup olmadığına bakmak zorunda kaldım çünkü o oyunculuğun başka bir açıklaması yoktu bana göre. Fakat her şey bir rolmüş ve Park Eun-bin gerçekten kusursuz bir oyunculuk sergilemiş. 

Kaynak için - netflix - tıklayınız.

Karakterler arasındaki uyuma da ayrıca bayıldım ben. Örneğin Kang Tae-oh inanılmaz naif, anlayışlı ve derin bir karakterle çıkıyor karşımıza. Bakışları ve mimikleri bile öyle dokunaklıydı ki, Park Eun-bin ile shiplerken bile buldum kendimi. Öyle güzellerdi. Onun dışında gerçekten tavrına, tarzına ve oyunculuğuna hayran kaldığım diğer oyuncu da Kang Ki-young oldu. Onun gözlüklü, kaçak dövüşen, anlayışlı ama rengini asla belli etmeyen tavrı çok hoşuma gitti. Adamın genel aurasını da çok sevdim sanırım. Biraz onun da etkisi var. 

kaynak için - Tenor- tıklayınız.

Dizi içerisinde sürekli davaların olması, çekişmelerin yaşanması, rekabetin varlığı da diziyi çok dinamik tutuyordu. Ayrıca ara ara Woo'nun iç dünyasına ve duygularına yönelmesi de gerçekten çok duygusaldı. Aşkla tanışması ve ne yapacağını bilememesi aslında otizmin bireyin kendisi için bile ne kadar zorlayıcı olduğunun bir örneğiydi. Duygularını doğru bir şekilde dışa vuramaması ve hissettiği acının kaynağına ulaşamaması kısmı daha güzel yansıtılamazdı herhalde. Özellikle Woo'nun annesinin hayatta olduğu gerçeğiyle ve kendisiyle yüzleşmesi kısmını izlerken boğazım düğüm düğüm oldu. Sevgiyle dolu kalbindeki kırgınlığı içine gömen Woo'nun her şeyin olduğu gibi kalmasını tercih ettiği kısım bana bile bir şeyleri sorgulattı. Hem öyle, belki de gerçekten can acıtıcı olsa bile bazı şeyler olduğu gibi olduğu yerde kalmalı... 

Kaynak için -Netflix- tıklayınız.

Böyle uzunca duygusal sahnelerden bahsedince dizi dram ağırlıklı gibi görünmüş olabilir ama asla öyle değildi. Her bölüm sonunda insanın içinde tatlı bir sıcaklık bırakıyordu. Davalara hazırlanmaları, zorluklarla mücadele etmeleri ve Woo'nun o yüzleri sürekli güldüren tatlı halleri derken bir bakmışsınız bölüm geçmiş. Nasıl bitiyor, anlamıyorsunuz bile. Kang Tae-oh askerdeydi, malum Kore'de askerlik 2 yıl, yeni geldi. En kısa zamanda yeniden çekimlere başlarlar çok bekletmeden diye umuyorum ve heyecanla o haberi bekliyorum. Setten bir fotoğraf, setten bir mesaj... Ah!!!

Kaynak için - Tenor - tıklayınız.

Bu gifi eklemeseydim, eksik kalırdım. Çok pervasız ve asabi görünen bir kız Dong aslında Woo'nun dilini en güzel konuşan dosttu. Öyle güzel ve insana geçen ilişkileri vardı ki o sahneler hiç bitmesin istedim. Hele o selamlaşma hareketleri yok mu!?!?! Buyrun, hemen üstte giftte mevcut. 

Kaynak için - Netflix - tıklayınız.

Bence Extra Ordinary Attorney Woo ilk defa k-drama izleyecek biri için gayet makul ve güzel bir film olabilir. Şahsen benim ilk k-drama dizim olması bu sektörün yapımlarına devam etmeme vesile oldu. K-drama izlemeden evvel dillerinin tınısı bana garip ve çiğ geliyordu ama aslında hiç öyle hissetmiyor insan zamanla. Kulak aşinalığı biraz da tabii ama gerçekten çok güzel bir diziydi o yüzden hangi dilde konuştuklarının bir önemi yoktu. O yüzden bir k-drama arayışınız varsa kesinlikle tavsiyemdir. 

1 Yorumlar: