5 Şubat 2023 Pazar

Film Tavsiyesi: Jung_E

 Kore film ve dizilerine çok hakim olduğumu söyleyemem, bunun sebebi de büyük ölçüde ilgimin olmamasından kaynaklı tabii. Amerikan yapımlarıyla içli dışlı olunca sıra oralara da gelmedi tabi. Ama dün akşam izlediğimiz ve izledikten sonra hayran kaldığımız bir filmden bahsedeceğim, taptaze çıkmış, bu senenin incisi diyebileceğim bir film; Jung_E 

Kısaca filmden bahsedeyim, dünyayı terk edip uzaya yerleşen insanlar savaşın ortasındadır. Annesinin paralı askerlikten dönemeyerek zihninin aile rızasıyla C seçeneğine yani her türlü alan ve amaçla kullanılabilir seçeneği, hayatta tutulmasını konu alıyor. Bu ekibin içerisinde de askerin kızı vardır. İyi bir asker olduğunu düşünen kızı onun savaş becerilerinden metaverse yardımıyla faydalanıp savaşı durdurmaya çalışır ancak her deneme başarısızlıkla sonuçlanır ve insanlar artık annesinin iyi bir asker olmadığını düşünmeye başlar. 

İşler istendiği gibi gitmez ve gitmediği gibi sarpa sarmaya başlar ve bu durum herkesi, annesi dahil, zorlu süreçlere itmeye başlar. Bir çözüm yolu arıyorken ayağına takılan sağlık sorunu engeli ile işler tamamen karışır ve artık işin içine duygusallık girer. Zaten ölmüş birinin zihnini korumaya değecek midir? Ya da ölümün kıyısına gelmişken ve hastalığın süreli ömre mahkum ettiği gerçeğine erişmişken gemileri yakmalı mı? İşte oturup izlemek lazım... 

Film yazılarını uzun tutmayı sevmiyorum çünkü izlemek isteyen ya da merak eden insana fikri verebilmeyi ve yazımı okuturken onu sıkmamayı hedefliyorum. Bu nedenle minimal bir yazı okuyorsunuz :) 
Heh, bu arada filmle ilgili bir şey daha eklemek istiyorum. Son dönemlerde izlediğim en muhteşem, en güzel efektlerin sahip olduğu, izlerken görsel şölen yaşatan -özellikle sonlarında- bir filmdi. Gerçekten bu görüntü efektlerine hayran kalıp ''vay canına'' demekten kendimi alamadım. Eğer hem bilim kurgu hem de görsel kalitenin hayranıysanız hiç düşünmeden tavsiyemdir!




Sevgiler,
Zencefilly



KAYNAKÇA:
1. Görsel Heavy Trend sitesinden alınmıştır. Tıklayınız...


3 Yorumlar:

  1. Jung_E izleme listemde. Yönetmenin daha önce izlediğim bir filmi vardı. Onu referans alarak filmi izlerim demiştim. Yorum güzel olunca daha çok merak ettim. :)
    Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. İlginç duymamıştım ya da belki ilgimi çekmemişti ama çok merak ettim şu an.

    YanıtlaSil
  3. m3gan'ı anımsattı biraz ya da m3gan jung-e'yi anımsattı biraz ama tamamen farklı filmler tabii ki :)

    YanıtlaSil